Vereisten

Conflict met 1 of meer documenten in OneDrive voor business

Stappen

Bij een conflict zie u een rood kruisje bij het OneDrive icoontje staan, links onder bij de tijd
Klik op het roze deel “Er is een synchronisatie probleem opgetreden in OneDrive
U krijgt nu en overzicht met alle conflicten

Klik een van de documenten aan die een conflict geeft

Nu moet u een keuze maken:

Met de optie “Beide bestanden behouden” worden er twee bestanden op de locatie neer gezet. Een versie met uw wijzigingen, en een versie met de wijzigingen van uw collega.

Met de optie “In Office openen om wijzigingen samen te voegen” wordt het document geopend, en aan u gevraagd per wijziging welk deel er bewaard wordt. Zo kunt u de beste wijzigingen selecteren en in een document houden.

Kiest u voor “In Office openen om wijzigingen samen te voegen” dan wordt het document in de betreffende office applicatie geopend. Een gele balk geeft aan dat er wat aan de hand is. Klik op de knop oplossen in de gele balk om te selecteren welke wijzigingen u wilt behouden
Voor elke wijzigingen dat een conflict geeft, kunt u aangeven of u uw wijzigingen of die van uw collega wilt behouden. Daarna laat de software u het volgende conflict in het document zien, waar u weer kan kiezen welk deel bewaard moet worden. Dit gaat door tot dat alle conflicten zijn opgelost
Daarna kan het document worden bewaard onder dezelfde naam

Mocht u problemen hebben met het bewaren van een document naar OneDrive, controleer of:

• U bent aangemeld bij OneDrive
  • Het bestand niet groter is dan 15GB (later in 2020 wordt dit opgehoogd naar 100GB)
  • De bestandsnaam niet de tekens \, /, :, *, ?, ", <, >, |, #, {, }, of & bevat
  • De bestandsnaam niet op .tmp eindigt
  • De bestandsnaam niet  niet een van de volgende namen heeft "Desktop.ini", .lock CON, PRN AUX, NUL, COM0 - COM 9, LPT0 - LPT9,_vti_, or een naam beginnend met ~$
  • De totale lengte van het path (dus inclusief mappen) niet meer dan 260 tekens is
  • van Oudere bestands formaten (*.xls in plaats van *.xlsx  of *.doc in plaats van *.docx) wordt aangeraden ze in nieuw formaat op te slaan *.xlsx / *.docx
  • Office bestanden krijgen van Microsoft voorrang op andere bestanden (zoals *.pdf, *.jpg *.png)

Type:    Problemoplossing

Versie Datum Status Auteur Opmerking
0.9 2020-04-16 Review Jeroen de Bruijn
0.91 2020-04-16 Review Michel Weber Kleine aanpassingen in tekst gemaakt